Schrijf een nieuw bericht voor het Gastenboek

 
 
 
 
 
 
 
Velden gemarkeerd met * zijn verplicht.
213 berichten.
Ben van der Wielen heeft geschreven op 26 juli 2018 om 09:19
Mijn houtkachel.
Ik besloot een houtkachel aan te schaffen en om me te oriรซnteren over uitvoeringen, typen en fabrikanten, bezocht ik in Lelystad de showroom van de Openhaardenspecialist (hier verder te noemen M.Schutte / team Schutte). Een grote showroom met daarin een enorme collectie kachels van uitsluitend topfabrikanten. Keuze genoeg en vriendelijk personeel. Veel informatie opgepakt en een afspraak gemaakt met de heer M.Schutte om mij thuis te bezoeken om ter plekke vast te stellen wat, gelet op mijn stook- en warmtewensen, de benodigde warmtecapaciteit van de kachel moet zijn. Dat is uiteraard afhankelijk van het aantal m3 inhoud en m2 vloeroppervlak van de woonkamer en aangrenzende vertrekken die verwarmd moeten worden. Zeer belangrijk voor mij is de informatie die M.Schutte mij geeft over het verschil tussen stralings- en convectiekachels en welk type voor mij, gelet op mijn woning, het best geschikt zal zijn. Ook geeft M.Schutte mij welkome adviezen over alternatieve plaatsen voor de kachel en het rookkanaal (door het plafond naar het dak of door de muur en langs de zijgevel).
Ik besluit dat de kachel geplaatst moet worden op korte afstand van een stenenwand met daarin een houten gedeelte. Uit ervaring en van regelgeving weet M.Schutte dat in dat geval er een onbrandbare plaat tegen de wand gelijmd moet worden om te voorkomen dat het hout door de kachel zo warm wordt dat gevaar voor zelfontbranding ervan ontstaat (pyrolyse). Deze plaat (Superisol) is een super-isolator; is 4 cm dik en kan aan de ene zijde 1000 graden worden en dan aan de andere kant slechts handwarm zijn. Ik ben onder de indruk van de vakkennis van M.Schutte. (Verder in dit verslag kom ik terug op deze onbrandbare plaat.)
Aan het einde van zijn bezoek weet ik welke warmtecapaciteit de kachel moet kunnen leveren; is de plaats van de kachel en de doorvoer voor het rookkanaal bepaald en heb ik de keuze gemaakt betreffende de stralings- en convectiewarmte split. Nu enkel nog terug naar de showroom om het door mij gewenste type kachel te zien en te bestellen. Maar eerst woon ik een Stookavond bij team Schutte bij. Dit zijn zeer informatieve avonden waarbij het gehele team zich presenteert en vertelt over hun specifieke vakgebieden en expertises. Belangrijk is te vermelden dat het team bekend is met uitgebreide algemene en lokale regelgeving en natuurlijk zeer bekend is met regelgeving die te maken heeft met brandveiligheid.
Uiteraard worden er op zoโ€™n avond ook kachels getoond (en zelfs gebrand) en wordt uitgelegd waarom het stoken van te vochtig hout funest is voor het rookkanaal.
Aan het eind van de avond was ik ervan overtuigd: als ik een kachel koop dan bij dit zeer ervaren team.

Ik kies voor een kachel van fabrikant van Jรธtul, de F373, een gietijzeren kachel met 25 jaar garantie. 70% van de warmteafgifte door straling, 30% door convectie.
We spreken een datum af dat het gat voor het rookkanaal in het 28 cm dikke woonkamerplafond geboord wordt. Dit gebeurt op een uiterst schone wijze zonder dat er ook maar รฉรฉn korreltje boorgruis of stof op de woonkamervloer valt. Het verwijderen van gordijnen of vloerkleed is niet nodig. Geen bezorgdheid over boorgruis op het parket. Het team werkt uiterst netjes.
De volgende dag wordt het rookkanaal en de omkokering ervan (regelgeving) opgebouwd; de doorvoer door het dak gemaakt; de kachel geplaatst en voor het eerst aangemaakt.
Team Schutte heeft al die werkzaamheden zeer secuur en netjes uitgevoerd.

Tijdens een buurtpraatje vertel ik over mijn Jรธtul F373 waarop een van de straatbewoners (zelfde woning als ik) reageert met: โ€œDat is toevallig, die heb ik ookโ€. โ€œOok van Schutte?โ€ informeer ik. โ€œNee, bij www.______.nlโ€ (naam bij mij bekend). Ik mocht binnenkomen en zag dat de kachel op dezelfde plaatst stond als bij mij maar zag geen onbrandbare plaat. Ik legde deze familie uit dat dit een uiterst onveilige situatie is die door de brandweer afgekeurd wordt. Immers, na een paar uur stoken zal de houten wand net zo warm zijn als de kachel en kan het hout tot zelfontbranding overgaan. Je woning kan zomaar afbranden.
De desbetreffende familie schrok enorm en zal alsnog zoโ€™n onbrandbare plaat laten plaatsen maar vraagt zich wel af waarom hรบn installateur dit veiligheidsaspect gemist heeft!

Dat vakkennis top is bij team Schutte werd hiermede nog maar eens bevestigd. Hun vakmanschap is hun meesterschap. Ik ben blij dat ik bij M.Schutte mijn kachel gekocht heb en me niet heb laten verleiden door aanbiedingen van websites want goedkoop is immers vaak duurkoop!

Ik beveel team Schutte (de Openhaardenspecialist in Lelystad) ten zeerste aan.

Aan de lezers van dit verslag:
Mijn naam is Ben van der Wielen. Indien u nadere informatie wenst over mijn ervaring met team Schutte of over mijn kachel en de installatie ervan of over de ervaring van de buurtbewoner waarbij de brandveiligheid in het geding was dan mag u mij mailen benvanderwielen@ziggo.nl
Ook kan ik u dan een aantal fotoโ€™s sturen die alle facetten van het door team Schutte zeer correct uitgevoerde werkproces tonen. Zoals: het boren van het gat in het plafond, het plaatsen van de onbrandbare wand, het opbouwen van het rookkanaal, de doorvoer ervan door het dak, het plaatsen van de trekkap en de loodslab, het plaatsen van de omkokering en het plaatsen van de kachel.
Beheerdersantwoord van: Bianca Schutte
Wij zijn super blij met deze mooie recensie. Hartelijk dank hiervoor.
Nelleke en John heeft geschreven op 15 juli 2018 om 23:34
Na wat rondgekeken te hebben bij diverse haardenzaken kwamen we bij de openhaardenspecialist. Hier zijn we geweldig geadviseerd door Celine en Marcel. Zij wisten bij onze ideeen (zoals een TV boven de haard) de juiste vragen te stellen, oplossingen aan te dragen en voorbeelden in hun zaak te laten zien. Celine maakte vervolgens een 3d-ontwerp wat een heel goed beeld gaf van het eindresultaat. Ook toen we diverse keren terugkwamen om aanpassingen in het ontwerp te laten maken, werden we steeds vriendelijk ontvangen en geweldig geholpen. Het uiteindelijke plaatsen van de haard ging vlot, professioneel en met oog voor detail. We zijn ontzettend blij met het eindresultaat!
Beheerdersantwoord van: Bianca Schutte
Bedankt voor deze mooie woorden. Wij wensen u vele warme jaren van uw haard.
Annelies heeft geschreven op 14 juli 2018 om 14:23
Ik heb hier een pelletkachel gekocht. Prima advisering bij aankoop, vakkundige aansluiting en uitgebreide uitleg van de werking. Super aardig personeel, niets is te veel. In de winkel is de garantie geregeld met de fabriek, had ik dus geen omkijken meer naar! Ik raad dit bedrijf van harte aan!
Beheerdersantwoord van: Bianca Schutte
Fijn om te horen dat u zo tervreden bent over ons. Bedankt voor deze mooie feedback.
willem westerink heeft geschreven op 9 maart 2018 om 16:34
Bedankt voor de goede service het snelle leveren en plaatsen van de pellet kachel ,dit bedrijf word door mij aan beveelt .
Marijn en Esther heeft geschreven op 19 februari 2018 om 20:52
19 januari was het zover, de Godin houtkachel werd geplaatst door de openhaardenspecialist.
Werk netjes uitgevoerd, zeker geen haastklus en aandacht voor de details in afwerking, technische aansluitingen en veiligheid. Bij ons niet helemaal een โ€œstandaardโ€ plaatsing maar in het vinden van oplossingen merk je dat het niet voor niets de openhaardenspecialist is.
Wij zijn super tevreden met onze houtkachel!
Met een maandje stookervaring achter de rug blijkt dat je dat ook moet leren ๐Ÿ˜‰ Een paar x over de 30 graden in huis gehaald en dat is iets te enthousiast.
Nu met de adviezen van de openhaardenspecialist en de eigen invulling de goede weg gevonden om er lekker warm bij te zitten en de kachel vlot aan te hebben, 2 aanmaakblokjes is echt genoeg.

Nogmaals dank voor de service en het meedenken, wij zijn super tevreden!
Gert heeft geschreven op 1 februari 2018 om 11:14
Vloerverwarming

Heel jammer dat ik hier geen foto kan plaatsen, want zien is geloven! Top kwaliteit, correcte en snelle levering en vooral service - dat is onze ervaring met de Openhaarden specialist.

Na veel opties geprobeerd te hebben om de vloer van onze uitpandige Yoga studio te verwarmen, toch maar eens naar de specialist gegaan. Binnen no time was er al de ideale oplossing, welke ons eveneens nog eens in de stookkosten zou gaan schelen. Nu kwam het volgende grote probleem: Mijn agenda. In de drukste maand van het jaar (december) had ik bedacht dat dit toch wel kon binnen 2 weken tijd (bestellen, leveren en leggen). Zelfs op dit punt werd ik op mijn wenken bedient en is men veel verder gegaan dan ik gewend ben, om mijn deadline te halen. 2018 Zal een lekker comfortabel en warm jaar worden.

Een review moet je in mijn optiek schrijven als je ook echt gebruik gemaakt heb van de geleverde producten of diensten. Nu zijn wij twee maanden verder en hebben reeds strenge vorsten gehad. De vloer had op sommige dagen een temperatuur van onder het vriespunt. Ondanks deze extreme kou was de vloer binnen 30 minuten op een comfortabele warmte (14C). Kosten zijn ook aanzienlijk gedaald, hetgeen ik niet verwacht had.

Resumรฉ: Bij de Openhaarden specialist weten ze waarover ze het hebben. Denken ze met de klant mee en doen ze al het mogelijke om je wensen waar te maken.

Mede namens de klanten van Yoga Garden bedankt voor de vloerverwarming!!
Peter Croes heeft geschreven op 17 januari 2018 om 15:21
Wij waren op zoek naar een bedrijf wat een gas haard en een hout haard voor ons nieuwe huis kon maken. Nou dat is gebeurd. Wat een vakmanschap en wat een enthousiasme om het nog mooier te maken. Passie, liefde voor het vak, deskundigheid en uitvoeren wat is afgesproken en meer. Ik zou zeggen als u net zo als ik een vakman wil hebben, die waar voor het geld levert en heel goed aan voelt wat de stijl moet zijn, dan zou ik geen moment twijfelen, op naar Lelystad. Dank je wel, een uiterst tevreden klant.
Jones heeft geschreven op 18 december 2017 om 13:10
Gasvlam was uitgegaan en binnen een week was de monteur gekomen om het euvel te herstellen zonder voorrijkosten te vragen.
Omdat ik de gashaard regelmatig onderhouden.
Hulde!
Kennith
M Calis heeft geschreven op 18 november 2017 om 13:52
Wij zijn zo langzamerhand vaste klanten van de Openhaardenspecialist.
Onze eerste gashaard is in ons huis in Blaricum door de Openhaardenspecialist geplaatst.
De tweede haard een Dru hoekhaard heeft Marcel en zijn deskundige team geplaatst in ons appartement in Dronten. Hij heeft er een fantastisch ontwerp met o.a. indirecte verlichting van gemaakt.
Nu in ons derde huis ook in Dronten wilden wij natuurlijk wederom een gashaard. Deze keer werd het wederom een prachtig ontwerp met een Kall-fire gashaard haard met aan 3 zijden glas waardoor de vuurbeleving optimaal is en natuurlijk weer met prachtige indirecte verlichting.
Wij zijn zeer tevreden over dit uitstekende, deskundige bedrijf. Nooit is een vraag teveel en de service is perfect. Dit hebben ze door de jaren heen meer dan eens, aan ons bewezen!
Vollema / Bolijn heeft geschreven op 17 november 2017 om 19:07
op 10 november 2017 is bij ons in de bestaande open haard een gashaard geplaatst. Dit was in een dag gebeurd en 's avonds konden we de haard al gebruiken. Ideaal is de afstandsbediening voor het branden van de haard. Geen gedoe meer met houtblokken slepen en het schoonmaken van de haard. Goed werk geleverd en een compliment aan het bedrijf.