Pelletkachels: comfortabel en zuinig

Pelletkachel op pootjes

Waarom is een pelletkachel zo goed voor het milieu?

Pellets worden vervaardigd van afvalhout, er hoeven geen bomen te sneuvelen om pellets te maken.

De energieopwekking tijdens de productie ligt ook stukken lager: er zijn geen boorputten, stuwdammen of raffinaderijen nodig zoals bij de ontginning van aardolie. De pellet is daarnaast ook een “nagroeibare” brandstof in tegenstelling tot de fossiele brandstoffen die stilaan uitgeput raken. Pellets produceren maar liefst 80% minder CO t.o.v. stookolie!  • rika-sumo3-510x600 De werking in een notendop Via een vijl worden de pellets, die bovenaan via de voorraadtank worden geladen, één voor één naar het branderpotje getransporteerd. Deze gietijzeren pot is zichtbaar door de ruit van de deur. Een elektrische gloeiweerstand zorgt voor een automatische ontsteking wanneer de branderpot gevuld is met pellets. De elektronische besturing zorgt voor die ontsteking en regelt ook de verhouding tussen pellettoevoer en luchttoevoer. De ingebouwde thermostaat zorgt ervoor dat men niet zelf het vermogen moet bijstellen, via het bedieningspaneel dat tevens als thermostaat fungeert kan de gebruiker de temperatuur regelen.
  • rika-twist-510x600 Is een pelletkachel comfort verhogend? Warmte met 1 druk op de knop, met een pelletkachel is het mogelijk! Geen geknoei met aanmaakblokjes, geen gezeul met houtblokken. De meeste pelletkachels zijn uitgerust met ventilatoren die zorgen voor een gelijkmatige warmteverspreiding. Er bestaan sinds kort ook pelletkachels die volgens het principe van convectiewarmte werken, deze garanderen een uiterst stille werking en zorgt voor een makkelijk regelbare temperatuur. Het uitgebreide assortiment biedt voor elk wat wils: tijdloos of eigentijds, neutraal of opvallend. Geschikt voor een kleine kamer of gebouwd om het hele huis te verwarmen (C.V.). Met een pelletkachel geniet u van een sfeervolle vlam in de woonruimte!
  • mczego2_0-3-510-600 Zijn er ook nadelen aan een pelletkachel? Een pelletkachel is een knap staaltje techniek, maar zonder stroom werkt een pelletkachel helaas niet. Verder komt er tijdens het aanvullen van het reservoir doorgaans een kleine hoeveelheid stof vrij. Dat is overigens verwaarloosbaar naast de hoeveelheid stof en as van een houtkachel. Tot slot gaat het om een elektronisch toestel is, waardoor regelmatig onderhoud noodzakelijk is voor een duurzaam functioneren.
Klik hier en ontvang 10 euro korting

    Meer informatie?