3-zijdige gashaard met plateau

Hout of gas

inbouwhaard met natuursteen

Wanneer u een haard of kachel aanschaft, heeft u de keuze uit een gas- of houtgestookt toestel. Beide brandstoffen hebben zo hun specifieke eigenschappen en voordelen.
Houdt u van een echt knetterend vuur, kies dan voor een houtgestookte haard. Vindt u gemak het belangrijkste, ga dan voor gas!
Komt u gerust eens langs in onze showroom. Daar helpen wij u graag verder met het maken van een keuze tussen alle grote merken die wij in de showroom opgesteld hebben staan.


Gas

3-zijdige gashaard met houtenplateau

Bij gashaarden en kachels heeft u de keuze voor een gesloten verbrandingssysteem, waarbij de lucht die nodig is voor de verbranding direct van buiten wordt gehaald en de rookgassen door één en hetzelfde kanaal weer worden afgevoerd. Hierdoor kan de afvoer in veel gevallen eenvoudig door de gevel (via het dak is natuurlijk ook mogelijk). Dat betekent dat u flexibeler bent met betrekking tot de exacte plek waar de haard komt te staan. Omdat dit systeem de zuurstof van buiten betrekt en dus niet uit de ruimte waar de haard staat, is het systeem bovendien uitstekend geschikt voor de moderne goed geïsoleerde en mechanische geventileerde woningen. In de meeste gevallen kiezen mensen voor deze veilige gesloten systemen er zijn echter situaties waarbij een open verbrandingssysteem een betere keuze is. Daar leggen onze specialisten u graag meer over uit.


Hout

strakke inbouwhaard

Houthaarden en -kachels hebben altijd een open verbrandingssysteem. Het is belangrijk te weten dat, wanneer je kiest voor een houthaard of kachel, een goede ventilatie van de woning vereist is. Wanneer de woning goed wordt geventileerd kun je in principe altijd een houthaard of kachel plaatsen. Voor uitzonderlijk situaties, zoals woningen met een zogenoemd ‘Balansventilatiesysteem’ zijn er de haarden en kachels met buitenluchtaansluiting. Steeds meer haarden en kachels zijn voorzien van een buitenluchtaansluiting of bieden dit aan als optie. Bij dit systeem wordt de verbrandingslucht van buiten gehaald. Houd je er rekening mee dat bij een houthaard of kachel de afvoer altijd naar boven, door het dak, naar buiten moet en zelfs boven de nok van het dak moet uitkomen.


Rookgasventilatoren

Bekijk meer informatie over Rookgasventilatoren op www.rookgasventilator.nl.

Voor meer informatie over een haard in Almere, Amersfoort en Lelystad en omstreken kunt u iedere werkdag bij ons terecht.

Klik hier en ontvang 10 euro korting

    Meer informatie?