element4 - modore

Element 4 Modore 150 cm breed

Omdat we steeds meer vraag krijgen naar elektrische haarden krijgen laten wij u graag een eerder geplaatst model aan u zien. Deze haard van Element4 hebben wij in 2019 geplaatst en u kunt hieraan zien dat hij prachtig tot zijn recht komt met een nis voor de TV erboven en kastjes ernaast.
 
Steeds meer mensen denken na over een elektrische inbouwhaard als alternatief voor een houthaard of gashaard. Vooral bij nieuwbouw is deze keuze begrijpelijk: veel woningen worden immers energieneutraal en gasloos gebouwd. Maar waarom zou u nog meer voor een elektrische inbouwhaard kiezen? Wij geven 4 adviezen!
 
1 Sfeerhaard/geen hoofdverwarming
Wilt u de haard puur als sfeerhaard gebruiken, dan is de elektrische haard een prima keuze. Daarnaast kunt u een elektrische inbouwhaard als lichte bijverwarming gebruiken, bijvoorbeeld in combinatie met vloerverwarming. Sommige elektrische haarden zijn namelijk standaard uitgerust met ingebouwde verwarming van 0,75 tot 1,5 KW. 
2 Beperkte installatie ruimte
Heeft u slechts beperkte ruimte beschikbaar? Dan heeft u met een elektrische inbouwhaard vaak net iets meer mogelijkheden. Bij een elektrische haard is immers geen afvoerkanaal nodig en dat kan bij een geringe installatiediepte vaak nét het verschil maken.
3 Realistisch vuur
De meeste elektrische inbouwhaarden beschikken bijvoorbeeld over Ultra HD Ledtechnologie met een realistisch effect van hete as in het brander bed. Daarnaast zijn deze haarden voorzien van speciaal anti-reflectieglas voor een extra mooi zicht. Dus wilt u uw kamer verrijken met een sfeervolle haard die tóch het gevoel geeft dat er een vuurtje knispert, zonder dat er échte vlammen in het spel zijn? Dan is de elektrische inbouwhaard een prima keuze! 
4 Beter voor het millieu
Heeft u een energie neutrale woning of heeft u onlangs zonnepanelen op uw dak geïnstalleerd? Dan is de keuze voor een elektrische haard extra aantrekkelijk. Zo kunt u uw eigen opgewekte energie gebruiken voor het gebruik van uw inbouwhaard én bespaart u op de kosten voor gas.